AMPA JM Madorell: Signa la petició a favor d'abaixar el nombre d'alumnes per classe a P3

dimecres, 25 de gener del 2017

Signa la petició a favor d'abaixar el nombre d'alumnes per classe a P3


INICIEM CAMPANYA!
FEM UNA CRIDA A TOTES LES FAMÍLIES A SUMAR-VOS-HI

ENTREU AL CHANGE.ORG I SIGNEU!
​​

La FaPaC hem impulsat la campanya “ABAIXEM LES RÀTIOS: NO a la massificació de les aules” per reclamar al Departament d'Ensenyament la reducció de ràtios generalitzada i de forma legal a les aules de P3 de manera que el número d'alumnes per classe passi de 25 a 20 a totes les escoles.

Hem obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org per a què les AMPA, les famílies i tothom qui vulgueu ens doneu suport i us adheriu a la nostra petició. La campanya també l'hem fet extensiva a entitats, col·lectius, plataformes diverses, sindicats, partits polítics, entre d'altres, per comptar amb més suport i ressò.

Defensem abaixar la ràtio base a 20 alumnes com una mesura prioritària perquè ajudaria a una millor planificació escolar i serviria per lluitar contra la segregació escolar amb una distribució de l'alumnat més equitativa. Així ho recomana el mateix Síndic de Greuges en el seu informe La segregació escolar a Catalunya: La gestió del procés del procés d’admissió d’alumnat (juliol 2016). En definitiva, la ràtio contribueix a la millora de l'educació i permet garantir una correcta atenció a les necessitats de l'alumnat. A més, es pot aplicar de forma immediata i sense cap cost addicional en els pressupostos.

Hem d'aprofitar la davallada demogràfica per mantenir les mateixes línies educatives de P3 i reduïr el número d'alumnes per classe. Contràriament, Ensenyament s'escuda en aquest descens per tancar línies i continuar amb una política de retallades encobertes i estavi de recursos. La conselleria no ha donat cap pas endavant per millorar la planificació escolar i la distribució de l'alumnat

La supressió de línies dels darrers anys són conseqüència d'una mala planificació escolar i distribució de l'alumnat que tenen un efecte negatiu sobre l'equitat del sistema educatiu i expliquen, en part, la segregació escolar que continua existint a molts centres.
DEMANDES:
  • Mantenir en funcionament totes les linies i tots els grups
  • Adequar la ratio per interes general a la demanda de cada municipi amb una ratio base de 20 alumnes a P3 (modificació del Decret 75/2007, del 27 de març, pel qual s'estableix el procediment d'admissió d'alumnat als centres)
RAONS:
  • La baixada de ratio a 20 alumnes té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l'alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat.
  • Permet un ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l'alumnat, especialment quan apareixen dificultats.
  • Garanteix una major satisfacció professional del professorat perque pot dedicar més temps a l'ensenyament i reduir les intervencions no acadèmiques.
  • Facilita la possibilitat d'implantar noves metodologies d'innovació a l'aula.
  • Afavoreix la implicació familiar en l'educació dels infants.
 
GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT 
FEM CÓRRER LA CAMPANYA!