AMPA JM Madorell: No al tancament de línies de P3.

dimarts, 16 de febrer del 2016

No al tancament de línies de P3.

Març és el mes de les preinscripcions, quan moltes famílies han de decidir en quina escola escolaritzaran els seus fills. Tots sabem que a Molins de Rei hi ha 7 escoles públiques i 2 concertades.  Les 3 escoles públiques que tenen doble línia a primària són La Sínia, Castell Ciuró i JM Madorell, la resta té una sola línia. A les escoles concertades hi ha tres línies, 1 al Col.legi Virolai i 2 al Sant Miquel.

Per segon any consecutiu, la nostra Escola començarà el curs 2016-17 amb només una línia de P3. Aquesta decisió l'ha pres l'Ajuntament amb la complicitat del Departament d'Ensenyament al.legant una davallada de la natalitat. Ens ha tocat a nosaltres perdre una línia, per què diuen que és la que té menys demanda de les 3 de doble línia. Si la natalitat continua amb aquesta tendència, amb el pas dels anys, la nostra Escola passarà a ser de només una línia, i potser alguna escola més vagi pel mateix camí o que inclús tanqui.

Tota la valuosa feina que fa més de 9 anys està fent, l'equip docent i les famílies, per aconseguir i mantenir la doble línia i tenir una Escola de gran qualitat, ara, ho estem perdent. 

La Comunitat Educativa de l'Escola JM Madorell NO està d'acord amb el tancament de línies de P3 a l'escola pública. Tampoc està d'acord en el criteri que s'ha fet servir per decidir que la nostra Escola sigui la que perd línies un any i un altre.

A més, ens fem una gran quantitat de preguntes: 
¿per què no es baixen les ràtios d'alumnes a infantil per sota de 25? I fem que no calgui tancar cap grup. 
¿per què l'Ajuntament NO aposta per un ensenyament públic i de qualitat? Ràtios inferiors, major qualitat d'ensenyament. 
¿per què només es tanquen grups a la pública i no a la concertada?
¿per què es pressuposa que el pròxim curs la demanda en el nostre centre serà més baixa que a la resta?  I no es deixa decidir als pares que han de fer la preinscripció
¿per què no es tenen en compte altres criteris com la ubicació de la nostra Escola? En un barri desafavorit, tenim un institut en construcció però es va tancant l'escola del costat.
¿per què no es té en compte la multiculturalitat i la diversitat present a les aules de la nostra Escola? Amb els seus beneficis i les seves mancances.

Per un altre costat, som conscients dels beneficis que comporta la Fira de la Candelera per al poble i, com tots els veïns de Molins, sofrim inconvenients durant aquestes dates. Però també pensem que no es pot tolerar que s'instal.lin les atraccions més pesades de la fira en horari escolar, i a més, obstaculitzant l'entrada als alumnes, al menjador i a la porta d'evacuació de l'aulari de primària. Esperem que aquesta situació no es torni a repetir. 

També hem de dir que, des del mes d'octubre estem notificant a l'Ajuntament l'avaria en el sistema de seguretat d'una de les portes d'entrada i sortida habitual de l'Escola, amb el risc que això comporta. Avui dia, aquesta avaria no ha estat solucionada. 

Per tots aquests motius, tenim clarament la percepció de què l'Ajuntament no defensa en cap cas els interessos de la nostra Escola. Que ens continua desafavorint una vegada i una altra i, en canvi, es potencia i premia als que tenen més recursos.


AMPA Escola JM Madorell